Klassiek Ballet voor kinderen

Vanaf zes jaar lijkt de structuur al meer op die van de klassieke balletles. Ook krijgen kinderen tijdens de klassieke les caractere dans. Dit is de verzamelnaam voor verschillende volksdansen van over de hele wereld en het wordt ook op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gegeven. Het is zeer goed voor de ontwikkeling van ritmegevoel en muzikaliteit en is conditioneel en vooral ook erg leuk om te doen!

Vanaf twaalf jaar mogen kinderen spitzen (balletschoenen met een harde punt in de neus waardoor je op je tenen kunt dansen). Voorwaarde is natuurlijk dat er tot die tijd hard gewerkt wordt aan het versterken van de voeten en enkels.

Tussen elk niveau zit niet meer dan twee jaar leeftijdsverschil zodat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen. Dit geldt overigens ook voor de jazz/streetdance-lessen. Talentvolle leerlingen krijgen tevens de kans om verder te groeien door de professionele en deskundige kijk van de docente die contacten heeft met alle professionele dansacademies in Nederland.